Vraag het aan Oma Mo

Vraag het aan Oma Mo

Heb je ook vragen of worstel je met problemen, die je graag eens aan Oma Mo kwijt wil? Stuur me dan een berichtje en je krijgt van mij zo snel mogelijk een reactie terug!

Liefs, Oma Mo 

 


Hallo Oma Mo,
zal ik wel zal ik niet… nou ik doe het … Oma Mo de financiën blijven als een molensteen rond de nek omdat ik afhankelijk ben van anderen en zij mij niet tijdig betalen.. zie het nu niet meer zo zwaar omdat het eigenlijk altijd weer wel goed komt maar toch.. pfff. Dit komt mede mijn relatie niet ten goede. Het zet mijn relatie ook onder druk.
Hellupp wat moet ik doen?

Lieve A………..
Als mensen steeds over jouw grenzen heengaan, is het de bedoeling dat je veel meer je tanden gaat laten zien. Ik heb de indruk dat je lief gevonden wilt worden. Als je te lief bent in het leven, gaan mensen steeds meer misbruik van jou maken.
Daarnaast is het zo dat mensen dan geen respect voor jou hebben! Jij bent verplicht aan jezelf om op je strepen te gaan staan. Dit is een onderdeel van liefde naar jezelf.

Als iemand zich ten opzichte van jou gedraagt als een varken dan moet jij diegene ook als een varken behandelen. Wat ik daarmee bedoel te zeggen is is dat dat soort mensen dan pas jou zullen begrijpen. Als je hen op hun niveau van handelen als gelijkwaardige gaat bejegenen.
En dat kan betekenen dat je flink op je strepen moet gaan staan. En dus niet lief gevonden gaat worden. En dat het zelfs tegen jouw principes ingaat om zo te handelen.

Wees niet bang om je ballen te tonen lieverd, als dat nodig is. Ik zeg DOEN………. naar alles en iedereen die erom vraagt. Je zult zien als ze eenmaal weten wat voor vlees ze in de kuip hebben, dat ze zich dan gaan gedragen.

Ik wens je dikke spierballen !
Liefs Oma Mo


Lieve Oma Mo,
ik ben een jongen van 16 jaar en heb sinds kort bemerkt dat ik op jongens ipv op meisjes val. Ik ben zooooo bang dat mijn familie dit over mij te weten gaat komen. Zij zullen het zeker afkeuren. En daarnaast weet ik gewoonweg dat bepaalde van mijn vrienden mij zullen gaan bespotten.
Lieve Oma Mo: “wat moet ik doen?
ik dank u al bij voorbaat voor uw antwoord.
liefs B…..
 
Lieve B…………
Dit zal zeker een moeilijk proces voor jou zijn. Maar lieve B……….. je kunt alleen maar jezelf zijn! wie moet je anders zijn? Als je je anders voordoet dan wie je echt bent , zul je je steeds ongelukkiger gaan voelen.
Belangrijk is, is dat jij jezelf gaat supporteren. Jij gaat helemaal achter jezelf staan. Wil je dat aub voor mij doen, lieverd?
Als jouw familie echt van je houdt dan zullen ze ook dit stukje van jou accepteren. Jij bent niet voor niets geboren met deze seksualiteit. Go for it!
Zo zal het ook met jouw vriendenkring gaan, die die de moeite waard zijn, zullen blijven staan. Rouw niet om diegene die van je weglopen want dat waren zowieso al geen echte vrienden.
Met heel mijn hart wens ik jouw oprecht geluk toe. Bevrijd je dus van je handboeien jongen en Lééffffffffffffffffff.
Liefs Oma Mo


lieve Oma Mo,
Ik ben een alleenstaande moeder met twee prachtige zonen. Het is echter wel zo dat hun vader zich niet aan de bezoeksregeling houdt en dat daardoor ik nooit toe kom aan tijd voor mezelf. Ik ben er zo moe van om tegelijkertijd vader en moeder te moeten zijn. Ik zou ook wel weer graag een nieuwe liefde willen!? maar wie wilt mij nou met twee drukke jongens, die vooral aanwezig zijn?
Ik voel me zooooooooooooo alleen. Wat moet ik doen?
hartegroet L……………
 
Lieve L………….
In het leven is het zo dat je “kruis naar kracht”krijgt. Dat is een uitdrukking die zegt dat je nooit teveel op je bordje krijgt, als dat wat je aankunt. Maar inderdaad wij zijn maar een moeder, die ook soms rust nodig heeft of effe iets anders dan alleen maar de praat van opgroeiende jongens. Ik raad je aan, kijk om je heen, snuffel eens op internet/facebook of er geen moeders bij je in de buurt zijn, die met hetzelfde probleem zitten. Misschien kun je daar mooie vriendschappen uithalen én kunnen jullie mekaar uithelpen als de ene een weekendje voor zichzelf wilt hebben?!
zoek, gebruik je creatieve geest vrouw en durf te vragen om hulp uit je omgeving.
 
Wat de liefde betreft……………….Gods wegen zijn ondoorgrondelijk lieverd. Wat een onzin dat er geen dekseltje zal zijn dat op jouw potje past. Er zijn zoveel mensen gescheiden. Wie weet is er juist wel een man die voor jou én je kinderen wilt kiezen. GELOOF en je zult zien…………
Probeer die beperkende gedachten van je af te schudden door te durven geloven. Dat is hetzelfde als durven liefde toe te laten. je zult zien…………………je zult zien. Op ieder potje past een dekseltje…………dus ga erover fantaseren, visualiseer dat jouw nieuwe liefde naar je toekomt. En wie weet……………….durf te Zijn.
Veel liefs en laat van je horen als de ware jacob er is! Goed?
Ik wens je een echte prins op het witte paard toe. Veel liefs Oma Mo


Lieve Oma Mo,
Ik ben 38 jaar en heb een maatje meer. Mijn man vind mij lelijk en heeft nauwelijks nog aandacht voor me. Ik heb al vaker geprobeerd om af te vallen maar hoe meer ik probeer hoe erger dat het wordt. Wat moet ik doen?
dank u voor dat u er bent. liefs S
 
Lieve S,
 
Ik weet dat onze maatschappij heel erg gericht is op uiterlijk. Maar Vrouw- Zijn zit hem niet in of je een maatje meer of minder hebt, want er zijn ook vrouwen die zichzelf te dun vinden. Vrouw Zijn en je vrouw Zijn beleven moet van binnenuit komen. Maak voor jezelf een dagboek waarin je je eigen beste vriendin gaat worden. Vertel aan haar jouw diepste verdriet maar óók je diepste verlangens. Laat deze verlangens verder gaan dan alleen je uiterlijk. En begin dan met die verlangens uit te voeren, ze vorm te geven. Want ook dikke vrouwen kunnen zich mooi kleden, kunnen zichzelf verwennen met mooie kleding, parfum, muziek enz. Begin bij jouw dagboek. En beloof mij dat je in jouw dagboek ook jezelf gaat supporteren en aanmoedigen. Vrouw Zijn zit hem in Gevoel niet in Omvang. Dus ga je grenzen verleggen en zorg dat je de vrouw in jou gaat waarderen. Maak jezelf mooi no matter what, gedraag je sierlijk ook al ben je dik, schep gezelligheid voor jou en je omgeving. Creëer mooie en warme sferen in je huis.  Gebruik daarbij lekkere geuren en kleuren. Word Vrouw van binnenuit!
Je zult zien dat dat je in beweging brengt om van jezelf te gaan houden als mens! jezelf te gaan waarderen om wie je bent en hoe je bent! Dát is Vrouw Zijn. Durf hierin te gaan staan lieverd. En kijk nou toch eens goed om je heen, er zijn zoveel mooie vrouwen in allerlei vormen en maten.
 
Wat jouw man betreft…………..Liefde zit niet in vorm. Realiseer je dat jij uitzend ook naar hem dat jij jezelf lelijk vind. Echte mannen zorgen ervoor dat hun vrouw zich ook vrouw mag voelen! Dus begin eerst bij jezelf en als je je wat sterker voelt, ga met hem praten hierover. Op een goed moment. Zorg voor een fijne sfeer alvorens je aan dit moeilijke kwetsbare gesprek begint. En vertel hem dan hoeveel pijn hij je hiermee doet, niet verwijtend, dat heeft geen zin. Hou het bij jezelf. En wéét dat kwetsbaarheid een kracht is, die bij Vrouw Zijn hoort. dus geef jezelf de vrijheid om je daarin sterk te voelen. Toon je gevoelens en voel de kracht van kwetsbaarheid hierdoorheen. je zult zien…………….én voelen hoe goed jou dat gaat doen.
Jij krijgt van mij een dikke knuffel,
Oma Mo……………….met ook een maatje meer.

Uitgesteld Kopje Koffie

3 beschikbaar
Aanvraag Uitgesteld Kopje Koffie?
Mail ons hier

Tijdelijke aanbieding!

Speciaal ter introductie hebben we een tijdelijke aanbieding. Betaal nu slechts € 14,- (NL) of € 17,- (BE) voor 20 credits! Bestel ze snel!

Beschikbaar

In gesprek

Pauze

Dagtekst

"Het is niet voor niets dat het woord listen uit dezelfde letters bestaat als silent."

Credits

Delen