Mijn verhaal

Mijn verhaal

“Ik wil graag luisteren”

Als mens wilt eenieder dat er naar hem/haar geluisterd wordt. Serieus gehoord worden door bijvoorbeeld je geliefde of familie enz. Ik kan je niet zeggen hoe vaak ik in mijn leven al geroepen heb naar mensen om me heen: “je luistert niet”. Tot knallende ruzies toe! Ik voelde me dan waardeloos. Niet gezien noch geliefd. Wie was ik nou? Ik was toch niet belangrijk!?

Als kind werd ik niet gehoord. Mijn ouders wisten niet beter als dat zij zelf niet gehoord werden. Het is een patroon dat van generatie op generatie doorwerkt. Het dringt niet tot je door. Het is een gewoontepatroon om niet gehoord noch gezien te worden. Je neemt het aan als iets vanzelfsprekends maar dat is het natuurlijk niet.
Er moet dan iets gebeuren in je leven waardoor je wél gaat luisteren. Als dingen in je gezin afschuwelijk fout gaan met je kinderen, dan gaan je ogen open. Althans dat is bij mij zo gebeurd. Ik heb mezelf jaren afgevraagd waarom de dingen mij in verbinding met mijn kinderen zo zijn overkomen. Ik begreep het niet. Ik herhaalde maar steeds die film. Het ontbreekt niet aan liefde. Maar wat is het dan wel? Het is ook zo’n blinde vlek. Je hebt het niet meegekregen…

Dan gaan je kinderen het je vertellen. “Mam, je luistert niet!” Jeetje… ik hou zoveel van ze maar toch inderdaad het is waar. Waar is het fout gegaan. Ik ben gaan mijmeren tijdens het poetsen en het tuinieren. En daar kwam de waarheid boven tafel. Heel pijnlijk maar waar! Je verliest het contact. Iets dat geen enkele ouder zich wenst.
Maar soms moeten er eerst erge dingen gebeuren zodat je eraan kunt en wilt gaan werken. In mijn familie en mijn voorouders was dat “luisteren”, zo kwam ik tot de conclusie. Ik ben een spiritueel mens die altijd naar de dingen achter de dingen zoekt. En vandaaruit ben ik me langzaam bewust geworden hoe belangrijk het is om daadwerkelijk te durven luisteren.

Het is een heel proces om je als mens/moeder kwetsbaar te durven openstellen. Dat je toch echt maar een mens bent met zijn gebreken en met alle gevolgen van dien. Dit proces heeft mij gebracht tot het volgen van de ingeving van mijn hart. Vandaar dit initiatief. Ik wil graag luisteren. Zelfs met héél mijn hart.
Want ons Hart is een geval apart. Het vraagt moed om vanuit je hart te gaan leven. Je bent dan maar heel gewoon. Alles wordt transparant, open maar vooral ook eerlijk. Kwetsbaarheid komt dan om de hoek kijken. Kwetsbaarheid staat gelijk aan echtheid. Dat is wat mijn Hart verlangt. Door ernaar te gaan luisteren is me dit duidelijk geworden.

Ik wil “goed doen”. Voor mij, mijn kinderen, mijn partner, mijn dieren en ook voor mijn toekomstige nazaten. Voor heel de wereld! Dat zegt mijn Hart… Dus hier ben ik…

Ik ben heel dankbaar voor de inspiratie de Hartenvriend, die tot mij is gekomen. Ik geloof dat inspiratie tot ons komt vanuit een hogere bron van wijsheid. Het kan alleen maar tot je komen als je je bewust wordt. Ik heb er maanden over gedaan voordat de Hartenvriend duidelijk werd. Alle luisteraars op deze lijn, zijn mensen die waar mijn Hart me naartoe heeft geleid. Ik kende veel mensen niet eens. Bij sommigen heb ik letterlijk aan de voordeur aangebeld. Niet wetende wat het antwoord zou worden.
Maar gek genoeg waren allen enthousiast over mijn idee. En velen waren stomverbaasd toen ik ze vroeg om op de luisterlijn te komen werken. Sommige mensen werden heel klein en vroegen dan: “Waarom ik? Wie ben ik nou dat je mij voor zoiets moois vraagt?” Ik zei dan: “Dat weet ik niet, het is een ingeving vanuit mijn Hart.” Sommigen hadden zelfs al een tijdje het gevoel dat er iets belangrijks in hun leven stond te gebeuren. Wat ik je zeg: “ik laat me leiden door mijn Hart”. Een veel intelligenter wezen als dat mijn kleine ik is.

Op deze bellijn geven wij géén adviezen. Wij zijn géén therapeuten. Wij zijn slechts Luisteraars! Met heel ons hart gaan wij graag naar “jouw verhaal” luisteren. Waarom? omdat oprecht luisteren vanuit ons Hart een genezend effect heeft voor degene die waar naar geluisterd wordt.

Wij luisteren graag naar jouw: verdriet, geheim, rouwproces, onzekerheid, dillema’s, taboe’s die niet aan het licht mogen komen, eenzaamheid en whatever dat in jou op dit moment de behoefte heeft om gehoord te worden. Het geeft niet hoe vaak je over hetzelfde belt! Wat er toe doet is, is dat jij je daarna beter voelt. Dat je inzichten hebt gekregen over jezelf of een situatie. Kortom, dat je weer verder kunt.

Ons uiteindelijke doel is, is om mee te helpen aan een liefdevollere wereld, voor jou, voor mij, voor iedereen!

Dus graag tot horens. We staan aan je zijde.

Team Luisteraars

Uitgesteld Kopje Koffie

3 beschikbaar
Aanvraag Uitgesteld Kopje Koffie?
Mail ons hier

Tijdelijke aanbieding!

Speciaal ter introductie hebben we een tijdelijke aanbieding. Betaal nu slechts € 14,- (NL) of € 17,- (BE) voor 20 credits! Bestel ze snel!

Beschikbaar

In gesprek

Pauze

Dagtekst

"Het is niet voor niets dat het woord listen uit dezelfde letters bestaat als silent."

Credits

Delen